Merenneitoja, onko heitä? Kyllä vain – merenneitouinti on nyt kaikkien ulottuvilla

Myyttinen merenneito on kiehtovan salaperäinen. Kalanpyrstöinen vedenneito onkin aina herättänyt mielenkiintoa ja ihmetystä. Tämä  liikkuva taruolento on jo jonkin aikaa ollut totista totta lapsille ja aikuisille myös meillä Suomessa – merenneitouinnin muodossa.

Merenneidot ovat rantautuneet maahamme kovalla vauhdilla ja kysyntä lajin opastetuille harrastustunneille on kova. Laji on suunnattu kaikille uimataitoisille merenneitoilustakiinnostuneille, ikään katsomatta.

Hauska ja haastava laji

Merenneidon pyrstön kanssa uiminen edellyttää aina hyvää uimataitoa. Vähimmäisvaatimuksena on sujuva selviytyminen 50 metrin uintimatkasta. Laji on siis haastava mutta ennen kaikkea myös hauska ja liikunnallinen. Pyrstöön pukeutunut uimari haastaa itseään kaiken aikaa, ja matka yhä taitavammaksi merenneidoksi on varsin palkitseva. Laji voi toimia myös tehokkaana kannustimena merenneidoista haaveilevalle lapselle, kun hyvän uimataidon saavutettua voikin itse ryhtyä ilmieläväksi merenneidoksi!

Ajatus kauniista, sulavasti liikkuvasta merenneidosta on houkutteleva, niin lapsille kuin aikuisille. Ja sitä pyrstö yllä uiminen toki onkin – monen lapsen ja lapsenmielisen unelmien täyttymys. Samalla on hyvä muistaa, että kyse on myös todella tehokkaasta kuntoliikunnasta, joka kehittää kaikenikäisille arvokasta koordinaatiokykyä ja kehon hallintaa.

Vesiliikunnan riemua

Ammattimerenneitoja Suomessakin on ollut jo vuosia. Laajemman yleisön tietoisuuteen merenneitouintia on kuitenkin levittänyt Vesikaste Oy. Ajatus merenneitoiluun on yrityksessä lähtenyt liikunnan ja hauskanpidon näkökulmasta. Perinteisen vesiliikunnan rinnalla merenneitouinti on innostava lajiuutuus. Niin lapsia kuin aikuisia tulee kannustaa liikunnan pariin, ja tässä tarkoituksessa iloinen ja inspiroiva laji toimiikin loistavasti.

Vesikaste Oy järjestää merenneitouintia eritasoisille harrastajille Forssassa  Lajiin pääsee tutustumaan Merenneitokoulun alkeisryhmissä tai satunnisilla näytetyúnnneilla. Mukaan ovat tervetulleita niin merenneidot kuin kalapojat.

Turvallinen tutustuminen lajiin

Pyrstöllä uiminen on hyvin erilaista kuin tavallinen uinti, ja laji vaatiikin pitkäjänteistä harjoittelua. Vesikaste Oy:n kaikessa merenneitoilussa lähtökohtina ovat aina turvallisuus ja hauskuus – kaikki tehdään valvotusti, omien taitojen mukaan. Yhteinen harjoittelu on hauskaa, ja iloinen liikunnan riemu on tehty jaettavaksi!

Pääsyvaatimuksena tunneille on 50 metrin uimataito ja kyky sukeltaa veden alle ja veden alla. Lisäksi merenneitokouluun tulevalta edellytetään taitoa kellua selällään ja vatsallaan. Kurssille voi osallistua omalla merenneitopyrstöllä tai lainapyrstöllä. Edistyneemmille neidoille ja pojille on tarjolla lisäksi jatkokurssi.  Kesällä Vesikaste järjestää merenneitouintia matalassa vedessä myös pienemmille osallistujille. Ohjaus tapahtuu pienryhmissä, ja osallistumiseen riittää, että osaa hieman uida.

Aikuiset rohkeasti mukaan!

Vesikaste Oy järjestää kursseja myös aikuisille. Näihin merenneitotreeneihin voi osallistua joko omalla puvulla tai lainapuvulla. Aikuisten merenneitouinnissa treenataan yhdessä, jokaisen omien taitojen mukaan. Yhdessä harjoittelu on hauskaa ja samalla ryhmässä voidaan jakaa hyviä vinkkejä tehokkaaseen harjoitteluun. Lajista innostuville on tarjolla myös harrastusryhmä.

Yritys järjestää erilaisten tuntien ohella merenneitouinnin ohjaajakoulutuksia Viihdeuimala Vesihelmessä. Seuraava koulutus lokakuussa 2019. Merenneitouinnin ohjaajia on jo monella paikkakunnalla: Pääkaupunkiseudulla lajin ohjausta tarjoaa Espoon Cetus, FlamingoSpa sekä Sporttaamo. Sporttaamo järjestää uinteja myös Oulussa ja Turussa. Marixir toimii Hämeenlinnassa, Ikaalisissa ja Lempäälässä, Pärsky puolestaan Orimattilassa. Uimaopetus Janita Kylänpää järjestää opetusta Salossa, Loimaalla ja Turussa. Kangasalla lajiin voi tutustua uimahalli Kuohussa ja Leppävirralla Vesileppiksessä. Heinolassa lajiin johdattaa Heinolan Isku.

Laadukkaat merenneitopyrstöt

Vesikaste myös maahantuo laadukkaita, nailonista ja spandexista valmistettuja merenneitopyrstöjä. Tarjolla on laaja valikoima värikkäitä unelmapyrstöjä jokaisen merenneidon makuun. Jotta merenneidon puku toimii oikeaan tapaan, hankitaan pukuun myös aina Monofin-räpyläosa. Kaikki tarvittavat varusteet merenneitoiluun hankit kätevästi Vesikasteen verkkokaupasta. Kaikki tuotteet ovat saatavana heti varastosta, nopealla toimituksella.

Pukuun pukeutuminen on aluksi hieman haastavaa. Muutaman pukeutumiskerran jälkeen merenneidoksi sonnustautuminen käy kuitenkin jo paljon joutuisammin. Rohkea asenne ja iloinen mieli takaavat varmasti hauskat hetket uuden harrastuksen parissa!

Vesikaste Oy – merenneitouinti ja laadukkaat merenneidonpyrstöt, tutustu tarkemmin!

Merenneitokouluja Vesikasteen Merenneidonpyrstöillä järjestää

Maksutavat:

Seuraa meitä:

Valokuvat ja videot:

Vesikaste Oy  |  Arja Lundeqvist  |  +358 407687746  |  info@vesikaste.net