Merenneitokoulu Vesikasteessa

Merenneitokoulu ryhmät

Merenneitouinti on rantautunut kovalla vauhdilla Suomeen ja tunneille on kova kysyntä. Vesikaste on ollut uraauurtavana merenneitouintien järjestäjänä kaikelle kansalle Suomessa. Nyt jo monella paikkakunnalla uidaan Vesikasteen maahantuomilla laadukkailla Merenneidonpyrstöillä. Merenneitosivujen alapalkissa löydät yhteistyökumppanimme.

Merenneitokouluryhmät 

Merenneidot on jaettu kahteen ryhmään iän ja taitojen perusteella:

Merenneitokoulu 8–12-vuotiaat, lapset ja nuoret

Tässä ryhmässä vaadittavat taidot:

  • 50 metrin uintitaito.
  • Pitää pystyä sukeltamaan vaivattomasti veden alla.
  • Pitää pystyä kellumaan selällään ja vatsallaan.

Kurssi järjestetään kuntouintialtaan matalassa päässä. Seuraava kurssi alkaa 20.1 ja kokoontuu 4 kertaa. 20.1., 27.1., 3.2. ja 10.2.23 klo 18.35-19.20.
Sen jälkeen voi osallistua harrastusryhmään, jossa uidaan omalla pyrstöllä

 

Merenneitokoulu 5–7-vuotiaat

Tässä ryhmässä vaadittavat taidot:

  • 5 metrin uintitaito
  • Pitää pystyä sukeltamaan veden alla.

Kurssi järjestetään aaltoaltaassa. Uuden kurssin ajankohtaa ei ole vielä sovittu sillä se on paras järjestää uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella aaltoaltaassa.
Voit tulla alkeiskurssille omalla merenneidonpyrstöllä tai lainapyrstöllä. Jos osallistut alkeiskurssille lainapyrstöllä ja kurssin aikana haluat ostaa oman pyrstön, saat siitä alennusta
Lapsi tuodaan altaalle ja noudetaan altaalta.

Merenneito- ja kalapoikauinnin vapaavuoro 

Tässä ryhmässä vaadittavat taidot:

  • Hyvä uimataito
  • Pitää pystyä sukeltamaanvaivattomasti vede alla pidempiä matkoja

Vapaavuoro on  aaltoaltaassa perjantaisin klo 15-15.50. Voit tulla kokeilemaan joko omalla pyrstöllä tai lainapyrstöllä.
Tällöin ei ole varsinaista ohjelmaa tunneilla, vaan pystyy tulla kokeilemaan pyrstöä ja uida kuntouintialtaalla valvotusti. Toki vinkkejä annetaan ja välineitä käyttöön.
Ilmoittautuminen pitää ollla ehdottomasti etukäteen jotta sopiva pyrstö odottaa altaalla.
Vapaavuorolla hinta on 12  € omalla pyrstöllä ja 17 € lainapyrstöllä ja maksu on altaalla käteisellä.
Ilmoittaudu 
Tekstarilla tai watsapilla 040-7687747 tai info@vesikaste.net

Harrastusryhmät Merenneitokoulun käyneille

 

Harrastusryhmiin (jatkokurssi) pääsyvaatimuksena on merenneitouinnin alkeiskurssi tai vastaavat taidot.
Harrastusryhmissä uidaan omalla pyrstöllä ja harrastuspaikka on kuntouintialtaan matala pää.
Kevätkaudella 2023 harjoitusajat ovat seuraavat:

Perjantaisin klo 18.35–19.20 parittomat viikot 20.1.23 alkaen

 

Mitä Mereneitokoulussa tehdään

Merenneitokoulussa harjoitellaan monipuolisesti Merenneidon tarvitsemia taitoja: sukeltamista, korkkiruuviliukua, puhallellaan kuplasuukkoja ja tehdään kaikkea muutakin merenneitoiluun liittyvää. Saatetaanpa harjoitella myös Merenneidon tanssi.

Turvallisuus ja hauskuus ovat lähtökohtana tällä kurssilla. Vesikasteen Merenneitokoulussa ei meikata. Lapsi ja nuori on kaunis juuri sellaisena kuin on luonnostaan.

Merenneitoilu tukee hyvin lapsen liikunnallisuutta, sillä merenneidonpyrstöllä liikkuessa aika kuluu nopeasti ihanassa vedenalaisessa valtakunnassa. Samalla ruutuaika vähenee ja sehän on meidän vanhempien mieleen!

Merenneidonpyrstöllä uimiseen ei paljon tarvitse houkutella. Värikkäät pyrstöt ja tunneilla tehtävät hauskat ja haastavat temput ja harjoitteet vievät mukanaan. Vesitaidot, koordinaatio ja keskivartalo vahvistuvat kuin itsestään hauskojen tehtävien lomassa.

Merenneitouintiharrastuksen edetessä uintitunneilla perehdytään yhä haastavampiin tehtäviin. Jokaisella tunnilla kerrataan jo opittuja taitoja ja harjoitellaan uusia. Merenneitouintitunneilla tehdään kaikenlaista mukavaa yhdessä. Merenneitouinti porukassa on mukavampaa kuin yksinään.  

Aikuisten merenneitouinnissa treenataan jokainen omien kykyjensä mukaan porukalla. Yhdessä on hauskempaa. Tunneilla annetaan vinkkejä hyvään treeniin. Uimalasit ja nenäklipsi ovat hyvät harrastusvälineet.

Miten toimitaan?

Vanhemmat tuovat lapsen altaalle sovittuna aikana ja auttavat puvun päälle laittamisessa.

Jos lapsi pystyy itsenäisesti tulemaan ja lähtemään altaalta, sekä pukemaan Merenneitopuvun päälleen itse, voidaan erikseen sopia tästä käytännöstä.

Ensimmäisellä kerralla vanhemman pitää tuoda lapsi altaalle ja yhdessä sovitaan pelisäännöt. Vanhemman vastuulla lapsi voi jäädä uimaan kurssin jälkeen, jos pystyy omatoimisesti poistumaan altaalta sovittuna aikana ja käyttäytymään uimahallin sääntöjen mukaan. Ohjaajan vastuu loppuu uintiajan päätyttyä.

Uintiaika on 45 min. Vanhemmilla on ilmoitusvelvollisuus tekstiviestillä ennen tunnin alkua, jos lapsi ei osallistu tunnille. Näin turvallisuus säilyy emmekä ihmettele mihin joku on jäänyt.

Mitä mukaan?

Merenneitouintikouluun tarvitset mukaasi henkilökohtaiset uimavälineet: uimapuku, uimalasit ja merenneidonpyrstö, jos sellainen on.

Alkeiskurssille voi osallistua myös lainapyrstöllä, tästä sovitaan kurssille ilmoittautuessa. Merenneitouinnin harrastusryhmäläiset voivat ottaa mukaan myös nenäklipsin.

Merenneidonpyrstöt, Monofin-räpylät, uimalasit, sekä nenäklipsit löytyvät Vesikasteen verkkokaupasta.

Mukaan kannatta ottaa myös innostunut mieli?

Hinta?

Merenneitokoulu on kurssimuotoinen 2.-4  kertaa. Riippuen ajankohdasta ja allasvuorojen saatavuudesta. Kurssi maksetaan kerralla ennen kurssin alkua. Lasku lähetetään sähköpostilla, satunnaiset kokeilukerrat maksetaan altaalla.

Jos aloittaa vuokrapuvulla, niin kurssin aikana voi hankkia itselleen oman puvun Vesikasteen verkkokaupasta edullisempaan hintaan. Alennuksista sovitaan erikseen

Alkeiskurssin jälkeen voi jatkaa harrastusryhmissä (Katso ”Merenneitokouluryhmät). Harrastusryhmiin sitoudutaan kaudeksi kerrallaan ja hinta 15 €/kerta laskutetaan muutaman kerran erissä.

Harrastusryhmissä uidaan omalla Merenneitopuvulla.

Lisätietoa merenneitoasuista

Vesikasteen Merenneitotuotteet ?

Merenneidonpyrstöt

Merenneidonpyrstöt on valmistettu laadukkaasta, hengittävästä materiaalista, jossa 80 % nailonia ja 20 % joustavaa neljään suuntaan joustavaa sapandexia. Valitse mittataulukosta oikea koko. Kasvunvaraa ei kannata kovasti varata jotta puku on mukava päällä. Jos lapsi on hyvin hoikka ja pitkä kannattaa valita vyötärön ja lantion ympärysten mukainen koko jättäen huomioimatta vyötärö-lattia mitan.  Kangas ei kestä mekaanista hankausta kuten ei uimapukukangaskaan. Vältä siis pyrstön hankaamasta altaanreunaan ja lattiaan.

Monofin uimaräpylä

Monofin räpylän sisäosa on valmistettu joustavasta muovista ja se on kestävä ja murtumaton. Muoviosan päällä on neopreeni päällinen, jossa on ommellut paikat jaloille ja pieni varsi nilkkaan.  Räpylä sujautetaan toinen terä edellä uimapukuosaan ja puetaan uimapuku ja monofin räpylä päälle. Merenneidonpyrstö kannattaa pukea rannalla tai altaan reunalla jotta pääsee suoraan veteen. Huuhtele monofin uimaräpylä vedellä jokaisen käytön jälkeen ja kuivata ilmavassa paikassa. Räpylä sopii vain uimiseen eikä hyppimiseen ja muuten liikkumiseen sen kanssa.  Räpylän suuaukko on tarkoituksella tiukka jotta jalat pysyvät siellä paremmin. Pukeminen on aluksi hieman hankalaa mutta parin kerrana jälkeen se sujuu jo hienosti. Lasten räpylä on suunniteltu  Merenneidonpyrstöön kokoihin 6,8,10,12. Aikuisten räpylä on suunniteltu Merenneidonpyrstön kokoihin XS, S, M, L Jos  jalan koko on yli 38 ja jalan malli aikuismainen niin silloin valitaan aikuisten räpylä ja XS-kokoinen merenneidonpyrstö. Jos lapsen jalan koko on alle 30 niin kerro se lisätietoja kohdassa niin lähetän pienempiaukkoisen räpylän. Jotta pystyt uimaan merenneidon lailla sinun pitää tilata myös Monofin räpyläosa! Se myydään erikseen. Tilaa räpylä »      

Merenneidonpyrstö ja Monofinräpylän pukeminen

Merenneidonpyrstön ja Monofinräpylän pukeminen

Merenneidonpyrstö ja Monofinräpylä puetaan rannassa tai altaan reunalla, jotta sen kanssa pääsee suoraan veteen. Pujota räpyläosa uimapukuosaan varovasti toinen kärki edellä ja sen jälkeen pujotetaan koko räpyläosa paikoilleen. Kääri pyrstöosa rullalle ja sujauta jalat räpyläosaan jaloille kuuluvaan paikkaan. Tarkista että jalat ovat kunnolla sisällä ja nilkkaosa ylöspäin. Kun jalat ovat paikoillaan rullataan pyrstöosa vyötärölle asti. Merenneitopuvun alla pidetään omia bikinejä. Puvun voi pukea myös niin että vetää pyrstöosan ensin päälle ja laittaa räpylään molemmat jalat ja sitten vetää pyrstön räpylän päälle. Räpyläosan pitää olla napakka jotta se pysyy hyvin päällä uidessa! Monofinräpylä ja Merenneidonpyrstö tilataan  erikseen. Tilaa räpylä » https://www.youtube.com/watch?v=USGMI8Yjr9o    

Käytön jälkeen
  Huuhtele merenneidonpyrstö ja monofinräpylä käytön jälkeen haalealla vedellä ja purista ylimääräinen vesi pois varovasti.   Älä kierrä pyrstökangasta sillä se voi venyä ja rakenne vahingoittua. Älä käytä valkaisu- tai  huuhteluainetta. Älä myöskään silitä tuotetta tai laita sitä kuivausrumpuun. Kangas voi vahingoittua ja haalistua ja menettää kimmoisuutensa. Uimapukuosan voi pestä pesukoneessa. miedolla pesuaineella 30 asteen ohjelmalla. Kuivata tuotteet ilmavassa paikassa.        
Turvallisuusasiat
  HUOM! Merenneidon pyrstön kanssa uiminen vaatii hyvää uimataitoa (vähintään 50 m) ja se ei ole pelastautumisväline. Lapsen pitää osata kellua vatsallaan ja selällään ja osata sukeltaa ennen kuin pyrstöä käytetään. Ensimmäisellä kerralla vanhemman pitää olla kosketusetäisyydellä sillä uiminen pyrstöllä on erilaista kuin omilla jaloilla. Puvun riisumista kannattaa harjoitella vedessä. Irrotetaan ensin toinen jalka räpyläosasta ja sen avulla potkaistaan koko räpylä pois. Käsillä lasketaan uimapukuosaa alaspäin ja uidaan pois puvusta. Vanhemman pitää AINA valvoa lasten ja nuorten uintia.      

Maksutavat:

Seuraa meitä:

Valokuvat ja videot:

Vesikaste Oy  |  Arja Lundeqvist  |  +358 407687746  |  info@vesikaste.net