Merenneitokoulu Vesikasteessa

Merenneitokoulu ryhmät

 

Merenneitouinnit

 

 

Merenneitouinti on rantautunut kovalla vauhdilla Suomeen ja tunneille on kova kysyntä. Vesikaste on ollut uraa uurtavana merenneitouintien järjestäjänä kaikelle kansalle Suomessa. Nyt jo monella paikkakunnalla uidaan Vesikasteen maahantuomilla laadukkailla Mertenneidonpyrstöillä. Merenneitosivujen alapalkissa löydät yhteistyökumppanit
Vesikaste järjestää 4 kerran alkeiskursseja. Merenneitouinti sopii Merenneidoille ja kalapojille iästä riippumatta.
8-12 v. uimataitovaatimus 50 m. uintitaito ja pitää pystyä sukeltamaan vedea alle ja vedea alla ja kellua selällään ja vatsallaan.  Kurssi järjestetään kuntouintialtaan matalassa päässä.  5-7v  uimataitovaatimus 5m ja pitää pystyä sukeltamaan vedean alla. Kurssi järjestetään aaltoaltaassa.
Voit tulla kurssille omalla merenneidonpyrstöllä tai lainapyrstöllä. Jatkokurssin pääsyvaatimuksena merenneitouinin alkeiskurssi tai vastaavat taidot. Jatkokurssilla uidaan omalla pyrstöllä.
Lapsi tuodaan altaalle ja noudetaan altaalta jos vanhempi ei ole antanut hänelle lupaa itsenäiseen liikkumiseen altaalla. Esitietolomakkeessa kysytään tätäkin asiaa.

 

Harrastusryhmät merenneitokoulun käyneille
Parittomat viikot nuoremmat 14.8., 28.8., 11.9., 25.9., 23.10., 6.10., 20.11., 4.12.20
Parilliset viikot vanhemmat ja aikuiset  7.7., 21.8., 4.9., 18.9., 2.10., 30.10., 13.11., 27.11., 11.12.20

 

Alkeiskurssit
5-7 v. aaltoallas lauantai kokeilukerta 5.9.20 kokeilukertoja satunnaisesti tilanteen mukaan
5 m. uintitaito ja pitää pystyä sukeltamaan
8-12 v. kuntouintiallas perjantai  50 m. uintitaito ja hyvät sukellustaidot pääsyvaatimuksena. Aloitetaan syyskuussa

 

https://www.vesikaste.net/merenneitokoulu

 

Mitä Mereneitokoulussa tehdään
Merenneitokoulussa harjoitellaan monipuolisesti sukeltamista, kuplasuukkoja, korkkiruuviliukua ja kaikkea muutakin merenneitoiluun liittyvää.  Saatetaan harjoitella myös merenneidon tanssi. Turvallisuus ja hauskuus ovat lähtökohtana tällä kurssilla. Vesikasteen merenneitokoulussa ei meikata. Lapsi  ja nuori on kaunis juuri sellaisena kuin on luonnostaan. Merenneitoilu tukee hyvin lapsen liikunnallisuutta sillä Merenneidonpyrstöllä liikkuessa aika kuluu nopeasti ihanassa vedenalaisessa valtakunnassa  ja samalla ruutuaika vähenee ja sehän on meidän vanhempien mieleen 🙂  Merenneidonpyrstöllä uimiseen ei paljon tarvitse houkutella

Merenneitouinnin jatkokurssilla perehdytään jo vaikeampiin tehtäviin. Merenneitouinti porukalla on mukavampaa kuin yksinään. Tehdään kaikenlaista mukavaa yhdessä. Jokaisella tunnilla kerrataan jo opittuja tehtäviä ja harjoitellaan uusia. Jatkokurssilla nenäklipsi voi olla kiva lisä 🙂

Aikuisten merenneitouinnissa treenataan jokainen omien kykyjensä mukaan porukalla. Yhdessä on hauskempaa. Annetaan vinkkejä hyvään treeniin. Uimalasit ja nenäklipsi ovat hyvät harrastusvälineet

Miten toimitaan?
Vanhemmat tuovat lapsen altaalle sovittuna aikana ja auttavat puvun päälle laittamisessa. Jos lapsi pystyy itse tulemaan ja lähtemään altaalta sekä pukemaan Merenneitopuvun päälleen itse, voidaan erikseen sopia tästä käytännöstä. Ensimmäisellä kerralla vanhemman pitää tuoda lapsi altaalle ja yhdessä sovitaan pelisäännöt. Vanhemman vastuulla lapsi voi jäädä uimaan kurssin jälkeen, jos pystyy omatoimisesti poistumaan altaalta sovittuna aikana ja käyttäytymään hallin sääntöjen mukaan. Ohjaajan vastuu loppuu uintiajan päätyttyä. Uintiaika on 45 min. Vanhemmilla on ilmoitusvelvollisuus  tekstiviestillä ennen tunnin alkua jos lapsi on poissa.  Näin turvallisuus säilyy emmekä ihmettele mihin joku on jäänyt.
Mitä mukaan?
Henkilökohtaiset uimavälineet; uimapuku, uimalasit ja Merenneidonpyrstö jos sellainen on. Merenneitouinnin harrastusryhmäläiset voivat ottaa myös nenäklipsin. Mukaan kannattaa myös ottaa innostunut mieli 🙂
Hinta?

Merenneitokoulu on kurssimuotoinen ( 4 x )  ja se maksetaan kerralla ennen kurssin alkua. Lasku lähetetään sähköpostilla. Kertahinta on 20 € lainapuvulla ja 15 € omalla puvulla. Jos aloittaa vuokrapuvulla niin kurssin päätyttyä sen voi hankkia itselleen edullisempaan hintaan ovh. – 20 €. Kurssin kokonaishinta  80 € lainapuvulla. 60 € omalla puvulla. 

Lisätietoa merenneitoasuista

Vesikasteen Merenneitotuotteet ?

Merenneidonpyrstöt

Merenneidonpyrstöt on valmistettu laadukkaasta, hengittävästä materiaalista, jossa 80 % nailonia ja 20 % joustavaa neljään suuntaan joustavaa sapandexia. Valitse mittataulukosta oikea koko. Kasvunvaraa ei kannata kovasti varata jotta puku on mukava päällä. Jos lapsi on hyvin hoikka ja pitkä kannattaa valita vyötärön ja lantion ympärysten mukainen koko jättäen huomioimatta vyötärö-lattia mitan.  Kangas ei kestä mekaanista hankausta kuten ei uimapukukangaskaan. Vältä siis pyrstön hankaamasta altaanreunaan ja lattiaan.

Monofin uimaräpylä

Monofin räpylän sisäosa on valmistettu joustavasta muovista ja se on kestävä ja murtumaton. Muoviosan päällä on neopreeni päällinen, jossa on ommellut paikat jaloille ja pieni varsi nilkkaan.  Räpylä sujautetaan toinen terä edellä uimapukuosaan ja puetaan uimapuku ja monofin räpylä päälle. Merenneidonpyrstö kannattaa pukea rannalla tai altaan reunalla jotta pääsee suoraan veteen. Huuhtele monofin uimaräpylä vedellä jokaisen käytön jälkeen ja kuivata ilmavassa paikassa. Räpylä sopii vain uimiseen eikä hyppimiseen ja muuten liikkumiseen sen kanssa.  Räpylän suuaukko on tarkoituksella tiukka jotta jalat pysyvät siellä paremmin. Pukeminen on aluksi hieman hankalaa mutta parin kerrana jälkeen se sujuu jo hienosti. Lasten räpylä on suunniteltu  Merenneidonpyrstöön kokoihin 6,8,10,12. Aikuisten räpylä on suunniteltu Merenneidonpyrstön kokoihin XS, S, M, L Jos  jalan koko on yli 38 ja jalan malli aikuismainen niin silloin valitaan aikuisten räpylä ja XS-kokoinen merenneidonpyrstö. Jos lapsen jalan koko on alle 30 niin kerro se lisätietoja kohdassa niin lähetän pienempiaukkoisen räpylän. Jotta pystyt uimaan merenneidon lailla sinun pitää tilata myös Monofin räpyläosa! Se myydään erikseen. Tilaa räpylä »      

Merenneidonpyrstö ja Monofinräpylän pukeminen

Merenneidonpyrstön ja Monofinräpylän pukeminen

Merenneidonpyrstö ja Monofinräpylä puetaan rannassa tai altaan reunalla, jotta sen kanssa pääsee suoraan veteen. Pujota räpyläosa uimapukuosaan varovasti toinen kärki edellä ja sen jälkeen pujotetaan koko räpyläosa paikoilleen. Kääri pyrstöosa rullalle ja sujauta jalat räpyläosaan jaloille kuuluvaan paikkaan. Tarkista että jalat ovat kunnolla sisällä ja nilkkaosa ylöspäin. Kun jalat ovat paikoillaan rullataan pyrstöosa vyötärölle asti. Merenneitopuvun alla pidetään omia bikinejä. Puvun voi pukea myös niin että vetää pyrstöosan ensin päälle ja laittaa räpylään molemmat jalat ja sitten vetää pyrstön räpylän päälle. Räpyläosan pitää olla napakka jotta se pysyy hyvin päällä uidessa! Monofinräpylä ja Merenneidonpyrstö tilataan  erikseen. Tilaa räpylä » https://www.youtube.com/watch?v=USGMI8Yjr9o    

Käytön jälkeen
  Huuhtele merenneidonpyrstö ja monofinräpylä käytön jälkeen haalealla vedellä ja purista ylimääräinen vesi pois varovasti.   Älä kierrä pyrstökangasta sillä se voi venyä ja rakenne vahingoittua. Älä käytä valkaisu- tai  huuhteluainetta. Älä myöskään silitä tuotetta tai laita sitä kuivausrumpuun. Kangas voi vahingoittua ja haalistua ja menettää kimmoisuutensa. Uimapukuosan voi pestä pesukoneessa. miedolla pesuaineella 30 asteen ohjelmalla. Kuivata tuotteet ilmavassa paikassa.        
Turvallisuusasiat
  HUOM! Merenneidon pyrstön kanssa uiminen vaatii hyvää uimataitoa (vähintään 50 m) ja se ei ole pelastautumisväline. Lapsen pitää osata kellua vatsallaan ja selällään ja osata sukeltaa ennen kuin pyrstöä käytetään. Ensimmäisellä kerralla vanhemman pitää olla kosketusetäisyydellä sillä uiminen pyrstöllä on erilaista kuin omilla jaloilla. Puvun riisumista kannattaa harjoitella vedessä. Irrotetaan ensin toinen jalka räpyläosasta ja sen avulla potkaistaan koko räpylä pois. Käsillä lasketaan uimapukuosaa alaspäin ja uidaan pois puvusta. Vanhemman pitää AINA valvoa lasten ja nuorten uintia.      

Payment methods:

Follow on social media:

Photos and videos:

Vesikaste Oy  |  Arja Lundeqvist  |  +358 407687746  |  info@vesikaste.net