Merenneitouinnin kesäkurssit

Merenneitouinnin kesäryhmät 2024

Merenneitouinti alkeet n. 5-8 vuotiaille vähän n. 5-10m. uida ja sukeltaa osaavat lapset, aaltoaltaassa. 4 kertaa

  • Merenneidot  5-8 v. aaltoallas – 3.6. – 6.6. klo 17.40- 18.25  ( 4 kertaa )
  • Merenneidot  5-8 v. aaltoallas – 10.6. – 13.6. klo 16.05-16.50  ( 4 kertaa )
  • Hinta: 80 € / lainapyrstöllä, 60 € omalla pyrstöllä

Merenneitouinti 8-14 vuotiaille vähintään 50 m uida osaaville ja hyvät sukellustaidot (kuntouintialtaan matala pää, jossa hyvä olisi ylettyä jalat pohjaan).

  • Merenneidot  8-14 v. kuntouintiallas – 4.6 ja 6.6 klo 18.30.-19.15  ( 2 kertaa )
  • Hinta: 40€ / lainapyrstöllä, 30 € omalla pyrstöllä

Merenneidot 8-14v. vanhemman kanssa, kuntouintiallas. Kokeilukerta. Yhteistä kivaa lapsen ja vanhemman kanssa. Hyvä uinti- ja sukellustaito molemmilla.

  • Merenneidot, lapsi 8-14v. ja vanhempi kuntouintiallas – ma 17.6 klo 17.15 -18.00  ( 1 kerta)
  • Hinta molemmilta yhteensä: 40 € / lainapyrstöllä, 30 € omalla pyrstöllä

Saata lapsesi altaalle ja nouda altaalta ryhmän loputtua, näin siirrämme vastuun lapsista takaisin vanhemmille. Isojen lasten ryhmässä voi kulkea itse, jos siitä on sovittu ohjaajan kanssa.

5-8 v.  ryhmissä uimaan voi jäädä maksavan vanhemman kanssa ryhmän jälkeen, muuten altaalta poistutaan heti ryhmän jälkeen.

8-14 v. voivat jäädä altaalle ryhmän jälkeen, jos vanhempi vastaa lapsesta ryhmän jälkeen. Ohjaajan vastuu lapsista loppuu ryhmän päätyttyä.

Lapset ovat vakuutettuna Lähi-Tapiolassa kurssin ajan. Osallistuva aikuinen ei ole Vesikasteen vakuutuksen piirissä.

Ilmoittaudu Merenneitokouluun »

Viihdeuimala Vesihelmi
Et. Puistokatu 2, Forssa

Arja Lundeqvist
040-7687746

vesikaste@gmail.com

Mitä Mereneitokoulussa tehdään

Merenneitokoulussa harjoitellaan monipuolisesti Merenneidon tarvitsemia taitoja: sukeltamista, korkkiruuviliukua, puhallellaan kuplasuukkoja ja tehdään kaikkea muutakin merenneitoiluun liittyvää. Saatetaanpa harjoitella myös Merenneidon tanssi.

Turvallisuus ja hauskuus ovat lähtökohtana tällä kurssilla. Vesikasteen Merenneitokoulussa ei meikata. Lapsi ja nuori on kaunis juuri sellaisena kuin on luonnostaan.

Merenneitoilu tukee hyvin lapsen liikunnallisuutta, sillä merenneidonpyrstöllä liikkuessa aika kuluu nopeasti ihanassa vedenalaisessa valtakunnassa. Samalla ruutuaika vähenee ja sehän on meidän vanhempien mieleen!

Merenneidonpyrstöllä uimiseen ei paljon tarvitse houkutella. Värikkäät pyrstöt ja tunneilla tehtävät hauskat ja haastavat temput ja harjoitteet vievät mukanaan. Vesitaidot, koordinaatio ja keskivartalo vahvistuvat kuin itsestään hauskojen tehtävien lomassa.

Merenneitouintiharrastuksen edetessä uintitunneilla perehdytään yhä haastavampiin tehtäviin. Jokaisella tunnilla kerrataan jo opittuja taitoja ja harjoitellaan uusia. Merenneitouintitunneilla tehdään kaikenlaista mukavaa yhdessä. Merenneitouinti porukassa on mukavampaa kuin yksinään.  

Aikuisten merenneitouinnissa treenataan jokainen omien kykyjensä mukaan porukalla. Yhdessä on hauskempaa. Tunneilla annetaan vinkkejä hyvään treeniin. Uimalasit ja nenäklipsi ovat hyvät harrastusvälineet.

Miten toimitaan?

Vanhemmat tuovat lapsen altaalle sovittuna aikana ja auttavat puvun päälle laittamisessa.

Jos lapsi pystyy itsenäisesti tulemaan ja lähtemään altaalta, sekä pukemaan Merenneitopuvun päälleen itse, voidaan erikseen sopia tästä käytännöstä.

Ensimmäisellä kerralla vanhemman pitää tuoda lapsi altaalle ja yhdessä sovitaan pelisäännöt. Vanhemman vastuulla lapsi voi jäädä uimaan kurssin jälkeen, jos pystyy omatoimisesti poistumaan altaalta sovittuna aikana ja käyttäytymään uimahallin sääntöjen mukaan. Ohjaajan vastuu loppuu uintiajan päätyttyä.

Uintiaika on 45 min. Vanhemmilla on ilmoitusvelvollisuus tekstiviestillä ennen tunnin alkua, jos lapsi ei osallistu tunnille. Näin turvallisuus säilyy emmekä ihmettele mihin joku on jäänyt.

Mitä mukaan?

Merenneitouintikouluun tarvitset mukaasi henkilökohtaiset uimavälineet: uimapuku, uimalasit tai maski ja merenneidonpyrstö, jos sellainen on.

Alkeiskurssille voi osallistua myös lainapyrstöllä, tästä sovitaan kurssille ilmoittautuessa. Merenneitouinnin harrastusryhmäläiset voivat ottaa mukaan myös nenäklipsin.

Mukaan kannatta ottaa myös innostunut mieli?

Hinta?

Merenneitokoulu on kurssimuotoinen 2-4  kertaa. 

  • merenneidot 5-8 v. 4 kertaa hinta lainapyrstöllä 80 € ja omalla pyrstöllä 60 €
  • merenneidot 8-14v. 2 kertaa hinta lainapyrstöllä 40 € ja omalla pyrstöllä 30 €
  • merenneidot lapsi 8-14v. ja vanhempi 2 kertaa hinta lainapyrstöillä 80 € ja omalla pyrstöllä 60 €

Kurssi maksetaan kerralla ennen kurssin alkua. Lasku lähetetään sähköpostilla

Jos aloittaa vuokrapuvulla, niin kurssin aikana voi hankkia itselleen oman puvun Vesikasteen verkkokaupasta edullisempaan hintaan. Alennuksista sovitaan erikseen

Alkeiskurssin jälkeen voi jatkaa syksyllä harrastusryhmissä (Katso Merenneitokouluryhmät).
Harrastusryhmiin sitoudutaan kaudeksi kerrallaan ja hinta 15 €/kerta.

Harrastusryhmissä uidaan omalla Merenneitopuvulla.

Lisätietoa merenneitoasuista

Vesikasteen Merenneitotuotteet ?

Merenneidonpyrstöt

Merenneidonpyrstöt on valmistettu laadukkaasta, hengittävästä materiaalista, jossa 80 % nailonia ja 20 % joustavaa neljään suuntaan joustavaa sapandexia. Valitse mittataulukosta oikea koko. Kasvunvaraa ei kannata kovasti varata jotta puku on mukava päällä. Jos lapsi on hyvin hoikka ja pitkä kannattaa valita vyötärön ja lantion ympärysten mukainen koko jättäen huomioimatta vyötärö-lattia mitan.  Kangas ei kestä mekaanista hankausta kuten ei uimapukukangaskaan. Vältä siis pyrstön hankaamasta altaanreunaan ja lattiaan.

Monofin uimaräpylä

Monofin räpylän sisäosa on valmistettu joustavasta muovista ja se on kestävä ja murtumaton. Muoviosan päällä on neopreeni päällinen, jossa on ommellut paikat jaloille ja pieni varsi nilkkaan.  Räpylä sujautetaan toinen terä edellä uimapukuosaan ja puetaan uimapuku ja monofin räpylä päälle. Merenneidonpyrstö kannattaa pukea rannalla tai altaan reunalla jotta pääsee suoraan veteen. Huuhtele monofin uimaräpylä vedellä jokaisen käytön jälkeen ja kuivata ilmavassa paikassa. Räpylä sopii vain uimiseen eikä hyppimiseen ja muuten liikkumiseen sen kanssa.  Räpylän suuaukko on tarkoituksella tiukka jotta jalat pysyvät siellä paremmin. Pukeminen on aluksi hieman hankalaa mutta parin kerrana jälkeen se sujuu jo hienosti. Lasten räpylä on suunniteltu  Merenneidonpyrstöön kokoihin 6,8,10,12. Aikuisten räpylä on suunniteltu Merenneidonpyrstön kokoihin XS, S, M, L Jos  jalan koko on yli 38 ja jalan malli aikuismainen niin silloin valitaan aikuisten räpylä ja XS-kokoinen merenneidonpyrstö. Jos lapsen jalan koko on alle 30 niin kerro se lisätietoja kohdassa niin lähetän pienempiaukkoisen räpylän. Jotta pystyt uimaan merenneidon lailla sinun pitää tilata myös Monofin räpyläosa! Se myydään erikseen. Tilaa räpylä »      

Merenneidonpyrstö ja Monofinräpylän pukeminen

Merenneidonpyrstön ja Monofinräpylän pukeminen

Merenneidonpyrstö ja Monofinräpylä puetaan rannassa tai altaan reunalla, jotta sen kanssa pääsee suoraan veteen. Pujota räpyläosa uimapukuosaan varovasti toinen kärki edellä ja sen jälkeen pujotetaan koko räpyläosa paikoilleen. Kääri pyrstöosa rullalle ja sujauta jalat räpyläosaan jaloille kuuluvaan paikkaan. Tarkista että jalat ovat kunnolla sisällä ja nilkkaosa ylöspäin. Kun jalat ovat paikoillaan rullataan pyrstöosa vyötärölle asti. Merenneitopuvun alla pidetään omia bikinejä. Puvun voi pukea myös niin että vetää pyrstöosan ensin päälle ja laittaa räpylään molemmat jalat ja sitten vetää pyrstön räpylän päälle. Räpyläosan pitää olla napakka jotta se pysyy hyvin päällä uidessa! Monofinräpylä ja Merenneidonpyrstö tilataan  erikseen. Tilaa räpylä » https://www.youtube.com/watch?v=USGMI8Yjr9o    

Käytön jälkeen
  Huuhtele merenneidonpyrstö ja monofinräpylä käytön jälkeen haalealla vedellä ja purista ylimääräinen vesi pois varovasti.   Älä kierrä pyrstökangasta sillä se voi venyä ja rakenne vahingoittua. Älä käytä valkaisu- tai  huuhteluainetta. Älä myöskään silitä tuotetta tai laita sitä kuivausrumpuun. Kangas voi vahingoittua ja haalistua ja menettää kimmoisuutensa. Uimapukuosan voi pestä pesukoneessa. miedolla pesuaineella 30 asteen ohjelmalla. Kuivata tuotteet ilmavassa paikassa.        
Turvallisuusasiat
  HUOM! Merenneidon pyrstön kanssa uiminen vaatii hyvää uimataitoa (vähintään 50 m) ja se ei ole pelastautumisväline. Lapsen pitää osata kellua vatsallaan ja selällään ja osata sukeltaa ennen kuin pyrstöä käytetään. Ensimmäisellä kerralla vanhemman pitää olla kosketusetäisyydellä sillä uiminen pyrstöllä on erilaista kuin omilla jaloilla. Puvun riisumista kannattaa harjoitella vedessä. Irrotetaan ensin toinen jalka räpyläosasta ja sen avulla potkaistaan koko räpylä pois. Käsillä lasketaan uimapukuosaa alaspäin ja uidaan pois puvusta. Vanhemman pitää AINA valvoa lasten ja nuorten uintia.      

Maksutavat:

Seuraa meitä:

Valokuvat ja videot:

Vesikaste Oy  |  Arja Lundeqvist  |  +358 407687746  |  info@vesikaste.net